VRELO, VRELO: Svakim danom sve toplije

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, a posle podne ponegde u planinskim predelima moguć je kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

1
A- A A+
taš, bazen, noćno kupanje, tašmajdan, leto, vrućina, noć, noćno Foto: Mondo/Goran Sivački


Vetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21, najviša od 31 do 34 stepena.

I u Beogradu sunčano i toplo. Vetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura 21, najviša 33 stepena. Sutra će biti još toplije.

U narednih sedam dana pretežno sunčano i toplo.

UPOZORENJE: Tropski dani pred nama

U planinskim predelima ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Najviša temperatura od 31 do 35 stepeni, saopštio je RHMZ.

CISETERNE SA VODOM NA ULICAMA BEOGRADA

Zbog najavljenih visokih temperatura, Grad Beograd će od danas postaviti cisterne sa vodom za piće u najprometnijim delovima grada.

Vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, Darko Glavaš, najavio je da će javna komunalna preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" i "Gradska čistoća" postaviti cisterne u najtoplijem delu dana od 10 do 18 sati.

Cisterne će biti postavljene na Zelenom vencu, Trgu republike, Trgu Nikole Pašića, kod TC "Ušće", u blizini Opštine Novi Beograd i kod Beogradskog sajma.

Glavaš je dodao da će cisterne biti postavljene do četvrtka, a ukoliko bude bilo neophodno, taj period će biti produžen.

Apelovao je na sugrađane da racionalno troše vodu u najtoplijem delu dana, kako bi cela teriotrija grada bila ravnomerno snabdevena vodom za piće.

"Ceo komunalni sistem Beograda će u vreme najavljenih visokih spoljnih temperatura racionalno koristiti vodu", rekao je Glavaš prenosi Beoinfo.

Povezano

Sve vesti