Da li ste znali da jabuke sadrže više ove supstance od hleba?
"Hafington post" prenosi da ljudi koji se trude da izbegavaju ugljene hidrate ne bi trebalo da se "boje" samo hleba i slatkiša, vec i potpuno neocekivanih namirnica.
Jedno parce hleba od celih žitarica sadrži oko 15 grama ugljenih hidrata, dok jedna jabuka prosecne velicine sadrži 20 grama!
Jedno jaje sadrži, prema pisanju tog portala, samo 0,1 gram, 100 grama bundeve sedam grama, a 100 grama brokolija 1,3 grama.
Pola šolje sirove testenine ima 28 grama, a šolja gustog jogurta oko 16 grama.
Ocekivane namirnice koje sadrže više ugljenih hidrata od hleba su cips (26), gazirana pica (30-40), lisnato testo kao što je kroasan, koji ima oko 24 grama ugljenih hidrata.
Dakle, narocito kada su letnji dani, probajte da jedete lubenicu, dinju ili breskve, jer imaju veoma nizak sadržaj ugljenih hidrata, po manje od deset grama. Kada je u pitanju povrce, uzmite šampinjone ili spanac.
Pogledajte još: