Vučić o objektu na Pančićevom vrhu: Po zakonu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom nelegalno podignutog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku da će zakon sigurno biti poštovan i sproveden u delo.

 Vučić o objektu na Pančićevom vrhu: Po zakonu! Foto: MONDO/Predrag Vujić"U Srbiji imate oko 1,2 miliona objekata koji nisu legalni, a nisu srušeni. Ali pošto vidim da je nekima u Vladi i nekima u medijima važno da kažu kako to ne sme, jer ga drži neko blizak Srpskoj naprednoj stranci, opet ste se prevarili. I nećete reći izvinite kada se odluke organa budu provodile u delo. Zakon će se provesti u delo", rekao je Vučić novinarima u Šidu.


Kako je rekao, Kopaonik je od velikog značaja za nas.

"Za nas je ceo Kopaonik od velikog značaja i to nema veze sa nelegalnim objektima. Mi ćemo postupati u skladu sa zakonom, iako nisam čovek oduševljen rušenjem, već time kada neko nešto gradi", rekao je on.

Ukazao je da Kfor na 300 metara od Pančićevog vrha patrolira i ulazi i na 180 metara.

Komentarišući izjavu novinara Slobodana Georgieva da su u vreme zakazanog rušenja nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu novinari videli čoveka sa kapom SNS-a, Vučić je kazao da ne zna ko nosi kapu SNS i da se nije bavio time već temama koje su važnije.

"To kaže čuveni novinar Slobodan Georgiev. On ga video lično. Šta sam ja sve video na skijanju u martu mesecu, a da skijam ne umem", rekao je Vučić.

"Objekat na Pančićevom vrhu je nezakonit!"


Georgiev je juče za TV N1 kazao da je se na Pančićevom vrhu u vreme zakazanog rušenja tog objekta pojavio muškarac obučen u crno sa kačektom SNS, koji je prisutnim novinarima rekao da je zabranjeno da snimaju.


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče da to ministarstvo neće izaći da ruši nijedan nelegalan objekat bez pomoći i podrške policije, jer to ni do sada nisu radili

.Izdat nalog za rušenje objekta na Pančićevom vrhu


MUP je nedavno saopštio da je policija odbila da asistira u rušenju nelegalno podignutog objekta na Kopaoniku jer Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prethodno nije priložilo potpunu dokumentaciju.

Povezano

Sve vesti