• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Objekat na Pančićevom vrhu je nezakonit!"

Izvor MONDO/Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da objekat koji je podignut na Pančićevom vrhu na Kopaoniku "nema građevinsku dozvolu" i da "neće biti ozakonjen".

 Pančićev vrh Zorana Mihajlović objekat na Pančićevom vrhu Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Objekat koji je nikao na najvišem vrhu Kopaonika izazvao je veliku pažnju javnosti, a do danas se ne zna ko, zapravo, stoji iza njegove gradnje.

Na Pančićevom vrhu na Kopaoniku "nikao" je privremeni montažni objekat - ski bife - za koji nije izdata građevinska dozvola. Tačnije, investitor jeste dobio saglasnost opštine Brus, Skijališta Srbije, Nacionalnog parka Kopaonik i Zavoda za zaštitu prirode Srbije za podizanje privremenog montažnog objekta, ali za 150 kvadratnih metara. Međutim, napravljen je mnogo veći objekat na oko 1.000 kvadratnih metara. 

Takođe, ne zna se i da li je dobijena saglasnost Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane, s obzirom na to da se nalazi na specifičnoj lokaciji gde su postavljeni strateški vojni objekti, a u neposrednoj je blizini administrativne linije razdvajanja sa Kosovom.

Republička inspekcija je izdala rešenje o rušenju tog objekta, ali on tamo i dalje stoji.

"Što se tiče Ministarstva građevine to rešenje je negde početkom marta uručeno strankama ili kome je već trebalo. Sada postoji još neka zakonska procedura koja mora da prođe. Svakako, taj objekat ne može biti ozakonjen jer se nalazi u najvišem stepenu Nacionalnog parka i tačno se zna šta može, a šta ne može da se gradi u nacionalnim parkovima", rekla je danas na konferenciji za novinare ministarka građevine Zorana Mihajlović, dodajući da je taj objekat "napravljen bez građevinske dozvole" i da "neće biti ozakonjen".

Kaže da to što objekat i dalje radi, ne spada u deo njenog ministarstva, već je to pitanje za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i da se nada da će oni reagovati.

Prema njenim rečima, objekat na Pančićevom vrhu nije jedini, te da se Srbija sa nelagalno izgrađenim objektima suočavala i na Tari, Kopaoniku, Zlataru.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) je u oktobru prošle godine pisala o objektu koji se podiže na Pančićevom vrhu na Kopaoniku u suprotnosti sa uslovima koje je izdao Republički zavod za zaštitu prirode, a inspekcija je tada naložila rušenje pošto je BIRN zatražio dokumentaciju od Ministarstva građevinarstva.

"Insajder" je nadavno pisao da je investitorka Snežana Mitković iz Smedereva, uprkos zabrani nelegalno izgradila i na kraju otvorila ski-restoran na najvišem vrhu Kopaonika, i to desetostruko veći nego što je bilo najavljeno.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Da li ce biti srusen?

Vlada

A ja da napravim kao obican smrtnik supu vi cete je srusiti, kao sto je moj komsija napravio obicnu nastresnicu za kola a vi mu odmah dali nalog da je ukloni. Napredno.

Ivica

Nemoguce!!

special image