Švercovali tablete za potenciju!

Autor:

Grupa holandskih državljana turskog porekla pokušala da u Srbiju ili kroz Srbiju prošvercuje gotovo 4.000 suplemenata za potenciju. Zaplenjen im kombi i roba.

1
A- A A+

Carinici su na graničnom prelazu Preševo, prilikom kontrole na ulazu u Srbiju, zaplenili gotovo 4.000 teglica, kapsula, tableta i kesica skupih suplemenata za potenciju, vrednih više od 24.000 evra.

Sredstva za potenciju otkrvena su kada je za detaljnu kontrolu izdvojen putnički kombi "folksvagen transporter" holandskih registarskih oznaka, kojim je ka Holandiji putovala šestočlana porodica holandskih državljana turskog porekla.

Tom prilikom su iza zadnjeg sedišta, ispod ručno napravljenog kreveta, pronađeni sakriveni turski preparati za potenciju različitih proizvođača

Tih preparata ima i na našem tržištu i veoma su skupi. Staklena teglica od oko 200 grama košta oko 3.500 dinara

S obzirom na to da je reč o stranim državljanima, sud je po hitnom postupku doneo rešenje kojim su krijumčarena roba i putnički kombi trajno oduzeti, dok je prekršilac novčano kažnjen. 

S obzirom da je vrednost kombija procenjena na 7.600 evra, ukupna vrednost ovog prekršaja popela se na više 30.000 evra, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Povezano

Sve vesti