Haos u najavi: Počele gužve na graničnim prelazima

Autor:

Osim na granicama, čeka se i na autoputu Beograd – Niš kod Jagodine.

14
A- A A+
granica, gužva, granični prelaz Foto: MONDO/Tamara Sekulović

I ovog vikenda se očekuju velike gužve na najfrekventinijim graničnim prelazima, pa se savetuje korišćenje alternativnih GP.

"Građani mogu koristiti alternativne granične prelaze prema Mađarskoj, pre svega Horgoš 2, potom prelaz Kelebija, Bački Vinogradi i Đala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok prema Makedoniji preporučujemo Prohor Pčinjski", rekao je Miljan Stanojević, zamenik načelnika Uprave granične policije MUP-a Srbije.

On je preporučio građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i shodno tome koriste alternativne granične prelaze.

Prema njegovim rečima, tokom letnje sezone saobraćaj na graničnim prelazima odvija se pojačanim intenzitetom.

"Imajući to u vidu Uprava granične policije pojačala je sve kapacitete kako bi omogućila što kraće zadržavanje građana na graničnim prelazima", istakao je Stanojević.

Povećanje broja vozila je počelo već danas. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Horgošu, na izlazu iz zemlje putnička vozila čekaju oko sat i po. Veći broj vozila je i na ulazu u zemlju.

Novi rekord na Horgošu

Na graničnom prelazu "Gostun" u pravcu ka Crnoj Gori čekanja su oko dva sata.

Na ostalim frekventnijim graničnim prelazima, kao što su Batrovci, Preševo i Gradina, zadržavanja se kreću od pola sata do sat, saopštio je danas Auto moto savez Srbije.

Podsećamo da se i dalje izvode radovi na autoputu Beograd-Niš, kod Jagodine. Zatvorena je traka u smeru ka Nišu pa se vozila kreću dvosmerno trakom ka Beogradu. Zbog ovoga dolazi do velikih gužvi, pa je tako kolona vozila prošlog vikenda bila dugačka čak 14 kilometara.

Kako biste izbegli ovu gužvu preporučujemo da se isključite sa autoputa kod Jagodine i ponovo uključite kod Ćuprije, u smeru ka Nišu i obrnuto, ako idete ka Beogradu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti