MONDO/Tanjug

Još žešća kampanja: Doživotna za ubice dece!

Autor:

Fondacija Tijana Jurić pokrenula je novu kampanju "Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu."

36
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Kampanja je pokrenuta u cilju podsećanja države i ponovnog skretanja pažnje javnosti o potrebi za uvođenjem kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnih dela.   

Kampanja je počela pripremom bilborda koji će u narednih mesec dana biti postavljeni u dvadeset gradova u Srbiji, a rešenja koja će se naći na bilbordima prikazuju uplakanu decu i slogane "160.000 potpisa nije dovoljno?", "Koliko još dece treba da izgubimo?", "Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu".

"Ova kampanja nikoga ne bi trebalo da iznenadi. Mi smo već najavljivali da nećemo stati dok se nešto ne promeni, a podsećam, zahtevamo da se Krivični zakon izmeni uvođenjem kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili trudne žene, rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić.

"Dovoljno potpisa za DOŽIVOTNU UBICAMA DECE"

Kampanja "Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu" trajaće sve dok se nešto ne promeni u korist bezbednosti dece, navodi se u saopštenju.

Osim na bilbordima, poruke i vizuelna rešenja nove kampanje naći će se na plakatima, video materijalu i u brošurama koje će biti deljene građanima Srbije.

Predlog Fondacije Tijana Jurić podrazumeva uvođenje novog člana u Krivični zakonik kojim bi za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili trudne žene, trebalo da se propiše kazna doživotnog zatvora.

Cilj je i da se izmenom zakona osuđeni kojima je pravosnažnom presudom izrečena kazna doživotnog zatvora, ne mogu uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne.

ČOVEK GODINE - IGOR JURIĆ

Fondacija Tijana Jurić odlučila se na ovaj potez nakon brojnih teških i svirepih ubistava dece u Srbiji.


Povezano

Sve vesti