MONDO/Agencije

Vučić danas i sutra na Evropskom forumu Alpbah

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u poseti Austriji, gde će učestvovati na Evropskom forumu Alpbah 2018.

30
A- A A+
vučić, vucuc, aleksandar vučić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je, oko 14 sati sleteo na aerodrom u Insbruk, odakle se uputio ka Alpbahu, alpskom mestu koje godinama nosi titulu najlepšeg austrijskog sela, u kojem se svakog leta održava Evropski forum, uz učešće visokih zvaničnika iz Austrije i sveta.

Vučić će prisustvovati ceremoniji otvaranja "Političkih razgovora" Evropskog foruma na temu "Različitost i otpornost" i učestvovaće u diskusiji "Nove perspektive na temu proširenja Evropske unije".

Forumu će prisustvovati i predsednici Austrije Aleksander Van der Belen i Slovenije Borut Pahor, kao i evropski komesar za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanes Han.

Tokom boravka u Alpbahu, Vučić će imati niz bilateralnih susreta sa učesnicima Foruma, među kojima je i s austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.

U saopštenju službe za saradnju s medijima predsednika navodi se da je programom ovog skupa planiran i razgovor državnih zvaničnika sa stipendistima Evropskog foruma Alpbah.

Povezano

Sve vesti