MONDO/Tanjug

Počela gradnja 169 stanova za izbegle u Pazovi

Autor:

Kamen temeljac za izgradnju 169 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova položen je danas u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi.

3
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDOI/Jelena Stokić Ilustracija


Rok za završetak radova je jul 2019.

Stanovi će biti izgrađeni u okviru potprojekta  Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, a gradiće se u sedam stambenih lamela ukupne površine 11.654 metara kvadratnih.

Izvođači radova su Zlatibor Gradnja Beograd i Kej iz Valjeva.

 Polaganju kamena temeljca su prisustvovali prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, državni sekretar u Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predstavnici OEBS-a, UNHCR-a i ambasade Nemačke.

Finansijska sredstva za izgradnju tih stanova su obezbedena delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Banka za Savet Evrope u vrednosti od 3,9 miliona evra i delom iz budžeta opštine Stara Pazova u iznosu od 55 miliona dinara.

Povezano

Sve vesti