MONDO/Agencije

Predsednik: Most na Adi kao "model" za pljačku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je most na Adi, u Beogradu, model za pljačku.

14
A- A A+
dan svetog patrika, zgrada albanije, most na adi Foto: Mondo/Stefan Stojanović

 On je, odgovarajući na pitanje novinara o komentaru Dragana Đilasa da je Žeželjev most skuplji nego onaj na Adi, naveo da je Đilas, za koga je rekao da je jedan od tri najveća tajkuna u Srbiji, priznao da je na krađu potrošio 300 miliona evra onda kada je rekao da je most preko Ade koštao 161 milion evra.

Kako je Vučić naveo, most na Adi je koštao 460 miliona evra, a povodom reči bivšeg gradonačelnika

Beograda da je 300 miliona otišlo na saobraćajnice, upitao -"koje to pristupne saobraćajnice koštaju 300 miliona evra?"

Veliki dan za Novi Sad: Otvoren Žeželjev most FOTO

Kako je rekao, to je bio model za pljačku.

Lako je, kaže, neozbiljnim i neodgovornim ljudima da kažu i obećaju šta hoće, pošto znaju da ih narod neće ništa ni pitati, jer zna od koga može da očekuje rezultate.

Primetio je, ironično, da su njegovi politički protivnici i danas na izborima u Majdanpeku favoriti, a da se SNS bori da tamo odnese pobedu za dobrobit građana.

Naveo je da je u Majdanpeku izašlo do 14. časova 35 dosto građana, da će biti do kraja izbora i iznad 50, 55 odsto izlaznost.

Vučić je na pitanje novinara o Đilasovom komentaru na račun zamenika gradonačelnika "nismo svi Vesić" rekao da "pretpostavlja da Vesić nije simpatičan nikome, ili možda malom broju ljudi, a sa mnom je bio u sukobu još od studentskih dana."

Vučić je sledećim rečima naveo u čemu je razlika između Vesića i Đilasa:

"Vesić je bio član DS i borio se za neke svoje ideje još od devedesetih, za razliku od Đilasa koji nije imao nikakvih ideja. Vesić nije ni tada bio bogat, a mislim da to nije ni danas", rekao je Vučić.

Ali, kako kaže, borio se, "nekad čisto, nekad prljavo, ali se borio", a proterali su ga iz DS jer je bio blizak Đinđiću, a vrh DS je hteo da se obračuna s Đinđićevim nasleđem.

Vesić, nastavio je, devet godina nije ušao u DS, ali nije ni jednu ružnu reč o njima rekao.

Kad je ulazio u SNS, znao je da mnogim naprednjacima neće biti drago jer su oni došli iz SRS, kao što im nisu bili dragi ni ljudi iz G17, odakle je Zorana (Mihajlović) došla, podsetio je Vučić i dodao:

"Ali, ja sam mu rekao da smo mi neke stvari promenili, neke nove ideje imamo, ako je on za to, a ja ću da platim najveću cenu zbog promene plana, i ako mu se to dopada neka dođe. I, on je samo pratio ono za čim je išao, kao što je činio dok je bio kod Đinđića", kaže predsednik.

Na drugoj strani, dodao je, Đilasu je jedina ideja uvek bila samo da pljačka i otima, obogatio se dok je bio na vlasti, sam priznaje 25 miliona evra, a ko zna šta sve nije priznao, niti prijavio...

Povezano

Sve vesti