"Hej, BMW, šta je smisao života?"

Autor:

Inteligentnom ličnom asistentu ćete moći da date i neko "obično" ime, kako bi komunijacija bila što ličnija

14
A- A A+

BMW razvija ličnog inteligentnog asistenta.

U pitanju je tehnologija, koja će biti na raspolaganju u novim modelima ove bavarske marke i čiji je cilj pomoganje vozačima kroz dvosmernu komuniaciju, nalik na rad s pametnim telefonima i, sve popularnijim, zvučnicima.

Sistem će postati deo BMW-ovog info-zabavnog sistema od marta naredne godine, a moći će da koristi i vozač i putnici.

Poznati proizvođač naglašava da će sistem biti aktivan sve vreme i da će zahvaljujući veštačkoj inteligenciji moće da kontroliše podešavanja vozila, navigaciju i zabavne sadržaje.

Dovoljno je reći "Hej, BMW" da biste počeli razgovor sa automobilom. Poput Mercedesovog MBUX sistema, koji smo probali u novoj "A klasi", BMW će prepoznavati najrazličitije zahteve vozača, a zahvaljujući veštačkoj inteligenciji ima sposobnost učenja i predviđanja.

"Hej, BMW, hladno mi je" i automobil će povećati temperaturu, a ako ga pitate "Hej, BMW, šta je smisao života?" možete započeti neobaveznu konverzaciju.

Na osnovu informacija iz telefona, BMW će vam tako predlagati i rute za vožnju, a zahvaljući podršci za paket Microsoft Office 365 moći će da vam pročita i elektronske pošte.

Ova tehnologija biće dostupna u automobilima koji imaju info-zabavnog sistem BMW iDrive 7.0.

Šta biste vi prvo pitali BMW-a? Pišite nam u komentarima...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti