"Škaljarcu" Jovici Vukotiću pritvor do 30 dana!

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom "škaljarskog klana" iz Crne Gore, a Tužilaštvo ga tereti za posedovanje falsifikovanog pasoša.

20
A- A A+
Škaljari, Škaljarci, Škaljarski klan Foto: MONDO

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Irina Kovačević.

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave u produženom trajanju, odnosno posedovanja falsifikovanog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je navodno koristio lažni makedonski pasoš.

Za krivično delo falsifikovanje isprave zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Vukotićeva odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je u tužilaštvu da naše pravosuđe nije mesno nadležno za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije.

"Škaljarac" Vukotić proteran u Srbiju

Vukotić je državljanin Srbije i Crne Gore, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji.

Jutros je u zgradu suda u Katanićevoj ulici dovezen u crnom džipu, u pratnji naoružanih pripadnika SAJ-a, s fantomkama na licu.

"Škaljarski klan" je poznat po sukobu s "kavačkim klanom".

U sukobima tih klanova u Srbiji i Crnoj Gori ubijeno je više njihovih pripadnika.

Sukob je počeo krajem 2014, kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina.

Povezano

Sve vesti