Ko je Milan Mojsilović, novi načelnik Generalštaba

Autor:

Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Milan Mojsilović jedan je od najiskusnijih oficira Vojske Srbije.

19
A- A A+

Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri meseca u Evropskom koledžu za bezbednosne studije.

Od značajnijih operativnih dužnosti obavljao je dužnost načelnika operativnog odelenja u Komandi operativnih snaga Vojske Srbije, zamenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske.

U periodu od godinu dana od oktobra 2013. godine, pored dužnosti šefa vojnog predstavnika u Misiji Republike Srbije pri NATO, obavljao je dužnost predsedavajućeg međunarodne savetodavne grupe u centru za bezbednosnu saradnju RACVIAC.

Pre postavljenja na sadašnju dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Aktivna vojna služba mu se završila 2017. godine.

Milan Mojsilović je rođen u Kosovskoj Mitrovici, 3. avgusta 1967.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića za penzionisanje, a da na njegovo mesto dođe Mojsilović.

Diković se penzioniše, Mojsilović novi šef VS!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti