Vlada za vanredno lečenje dece daje 250.000 €

Autor:

Vlada Srbije na današnjoj sednici je odlučila da uplati 250.000 evra iz budžeske rezerve, za lečenje bolesne dece u inostranstvu.

46
A- A A+

"Doneli smo jutros na sednici Vlade tu odluku i to će biti uplaćeno danas tokom dana", rekla je premijerka Ana Brnabić novinarima nakon sastanka sa evropskom komesarkom za digitalizaciju, Marijom Gabrijel.

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima saopštila je da će sredstva koje je opredelila Vlada Srbije biti korišćena za eventualne dodatne troškove lečenja dečaka Dušana Todorovića i još petoro dece u inostranim zdravstvenim ustanovama, za čije lečenje Fondacija "Podrži život" prikuplja sredstva.

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je i hitan sanitetski transport, uz pratnju medicinskog osoblja do inostrane zdravstvene ustanove u Španiji, dok su Fondacija "Podrži život" i donatori uplatili sredstva na račun ove zdravstvene ustanove.

Premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade apeluju da se građani najpre obrate Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji pri Ministarstvu zdravlja, s obzirom na to da ima dosta slučajeva da se novac za lečenje obolelih u inostranstvu traži mimo ove institucije.

Kako se navodi, Fond će blagovremeno razmotriti svaki zahtev za lečenje dece i odraslih u inostranstvu, jer je država za ove namene izdvojila više finansijskih sredstava nego ranije.

BRAVO: Prikupljena sredstva za malog Dušana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je pozitivno odgovorio na poziv glumca Sergeja Trifunovića koji je na društvenim mrežama pokrenuo akciju prikupljanja novca, da novac koji je država najavila da će dati za lečenje dečaka Dušana Todorovića, nakon što su preko Fondacije "Podrži život" za to već prikupljena potrebna svota, uplati za lečenje petoro druge dece koja su na čekanju.

SREĆNO: Dušan vladinim avionom odleteo u Španiju

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastoma. Uz pomoć dobrih i humanih ljudi, prikupljena su sredstva, koja su Dušanu bila potrebna radi nastavka lečenja u Barseloni.

Dušanov tata: Hvala, Srbijo!

Povezano

Sve vesti