Albanski mladić: Mislim da su nas nasumično napali

Dvadesetogodišnji G. B. koji je s drugom C. M. (19) pretučen u Novom Sadu rekao je da misli da su napadnuti nasumično, jer su se samo našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu.

16
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Portal 021.rs je preneo da je mladić rekao da ne može da tvrdi da su se našli na meti grupe huligana zato što su pričali na albanskom jeziku, jer napadači teško da su mogli da čuju više od jedne-dve reči koje su izgovorili.

G. B. je rekao da je sa C. M, koji je pre nekoliko dana iz Prizrena došao u Novi Sad zbog posla, izašao u grad u subotu uveče i da su se vraćali iz provoda kada se dogodio napad.

"Bili smo u Laze Teleškog i krenuo sam da ispratim druga do taksija, jer ne zna dobro srpski. Pretrčali smo raskrsnicu kod Futoške pijace i krenuli ka vozilu koje je bilo ispred pekare. Tu sam mu rekao na albanskom otprilike 'požuri da ne ode taksi' i tada su nam prišla dva momka", priča G. B.

Novi Sad: Pretučeni Albanac u stabilnom stanju

Kako je rekao, jedan od momaka mu se uneo u lice i rekao mu "Imaš li neki problem sa mnom" i tek što mu je rekao da ni ne zna ko je i da nema nikakvih problema, počeli su da ga udaraju.

Vučić: Napadači na Albance će biti oštro kažnjeni

"Pao sam dole i video da i mog druga udaraju. Dobili smo više udaraca od te dvojice i još dvojice ili trojice koji su potom prišli i posle minut udaranja i šutiranja pobegli", ispričao je G. B.

Albanci pretučeni u Novom Sadu?

Incident se desio u noći između subote i nedelje u Novom Sadu.

Povezano

Sve vesti