Vesić: "Savez za silovanje"

Odbornička grupa opozicionog Savez za Srbiju zatražila je da se na sednici Skupštine Beograda raspravlja i o bezbednosti u gradu, što je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio kao pokušaj da se skrene pažnju javnosti na druge teme.

51
A- A A+
goran vesić, vesic, vesić, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Vesić je rekao da pokušavaju da skrenu pažnju javnosti umesto da se priča o onome što je najvažnija stvar - kako se troši novac građana.

Vesić je istakao da ne postoji važnija odluka u Skupštini grada od budžeta i rebalansa budžeta i dodao da je skandalozno da se svaki put kada se raspravlja o tome i drugim važnim odlukama dešava "isti scenario koji priređuje Savez za silovanje".

"Svaki put pokušavaju da skrenu pažnju javnosti na druge teme, umesto da pričamo o onome što je najvažnija stvar, a to je kako se troši novac građana Beograda", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.

On je istakao da ne postoji veće ugrožavanje bezbednosti Srbije od onoga što rade bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić i bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš.

Vesić je pokazao fotografije iz Hongkonga na kojima se nalaze Jeremić i Ponoš sa, kako je dodao, biznismenom Hojt Jijem, koji je u SAD već više meseci u zatvoru i koji je nedavno optužen za ilegalnu trgovinu oružjem.

"Moje pitanje je šta rade bivši ministar spoljnih poslova Srbije i bivši načelnik Generalštaba srpske vojske s međunarodnim kriminalcem koji je optužen za šverc oružja? 'Ajde što je tu Nikola Jovanović, to mogu da razumem, on nije bio važan šraf u tom režimu, ali šta rade njih dvojica", rekao je Vesić.

Odbornici Saveza za Srbiju zatražili su da se na današnjoj sednici razgovara i o stanju bezbednosti u gradu.

Šef te odborničke grupe Dragan Đilas rekao je da je 2010. godine Ivica Dačić, kao ministar unutrašnjih poslova Srbije, za istom govornicom govorio o bezbednosti u gradu i dao podatke, i da su s njim imali prilike da razgovaraju odbornici i vlasti i opozicije.

SNS: Rešeno "više od polovine" ubistava u Beogradu

"Ne vidim zaista šta bi bio problem da se danas uradi opet tako nešto isto i da građani Beograda dobiju informacije od nadležnih šta se radi na tim stvarima. Mislim da je bezbednost u gradu važna tema oko koje treba da se ujedinimo", istakao je Đilas.

Šef odborničke grupe Pokret slobodni građani-Građanski blok 381 Rade Veljanovski ocenio je da je u Skupštini grada došlo do poptune opstrukcije rada.

Povezano

Sve vesti