"Bila je filmska MAMA"!

Autor:

Danas smo ostali bez jedne od najvoljenijih glumica stare Jugoslavije. Dame koja nas je hiljadu puta nasmejala i rasplakala i dive velikog platna koje ćemo se uvek sećati - ovako je se sećaju kolege.

Jedna od najvećih glumica bivše Jugoslavije, legendarna Milena Dravić, preminula je u bolnici gde se lečila poslednjih meseci, desetak dana pošto je napunila 78 godina.

Vest o odlasku dive srpskog filma rastužila je sve one koji su s Milenom rasli - od "Priča iz Nepričave" i "Metle bez drške", do "Zone Zamfirove" i filma "Sveti Đorđe ubiva aždahu".

Preminula Milena Dravić

U karijeri je ostvarila bezbroj divnih uloga, a krajem prošle godine, kada je promovisana monografija o njoj, rekla je da joj je najdraža među njima - "sledeća".

Milena Dravić - DIVA srpskog filma

"Otišli su veliki YU filma. Sa naše strane i Bata i Smoki i Gaga, a sada i Milena. Odlazi jedno doba, ostaju tragovi, ali pomisao na Milenu za mene će uvek biti proleće koje je donela svojom igrom i kao glumica i kao čovek", rekao je MONDU Branislav Lečić.

O odlasku legende pričali smo i s njenom koleginicom s kojom je sarađivala u filmu Zdravka Šotre, ali i u seriji "Policajac s Petlovog brda" Katarinom Radivojević.

"Milena je bila velika glumica i velika ličnost. Prava filmska diva. Sjajna umetnica, odmerena i otmena, a meni lično - filmska mama. Još od 'Policajca'",  rekla je Radivojevićeva MONDU i dodala da će "zauvek pamtiti neke njene životne savete". "Večna joj slava".

Milena je svojim ulogama dotakla živote "nas običnih ljudi", ali i kolega koji su zakoračili na scenu.

"Odlazak Milene Dravić je nenadoknadiv gubitak za srpsku glumačku scenu. Još jedna legenda nas je napustila. Bila je uzor i idol mnogima, nek joj je večna slava", rekla je MONDU Jelena Gavrilović.

Glumica Sloboda Mićalović, koja je s Milenom Dravić takođe igrala u "Zoni Zamfirovoj" je na Instagramu napisala:

"Kuda svi to žurite? Verujem na bolje i lepše mesto. Hvala na predivnim ulogama, hvala što ste velikodušno delili sa nama život, hvala na druženju, hvala što ste nam Gaga i ti pokazali kako ipak može da se bude Gospodin glumac i Gospođa glumica. Draga Milena, putuj sa anđelima", napisala je Sloboda.

POSLEDNJI APLAUZ PUBLIKE ZA VELIKU MILENU

Glumica Gorica Popović je o Mileni Dravić rekla da je "neponovljiva glumica i čovek", kao i da je nedavno imala prilike da je vidi kada ju je posetila u garderobi nakon predstave.

"Bila je fantastična ličnost. Opstati tolike godine ne tom nivou i imati toliki raspon i veštinu... On ostavlja prazninu za sobom", rekla je glumica MONDU i dodala "jedino što me teši je što je sad s Gagom".

"Oni su jako bili vezani i teško je podnela njegov odlazak. Bil je divna osoba, šarmantna, glumica s harizmom... sve ove reči će vam i svako drugi reći. Mi nismo puno radile zajedno, ai smo se sretale, nedavno kada je putovala po festivalima... skoro je ušla u našu garderobu da nam čestita na predstavi... Htela je da se bori, ali je bolest bila jača. Večeras ćemo igrati predstavu za nju i zamoliti publiku da poslednji aplauz bude aplauz za Milenu".

Povezano

Sve vesti