mondo.rs

Opet kukaš?

Autor:

Uz dužno poštovanje - saberi se čoveče i završi te knjige već jednom!

Opet kukaš? Foto: YouTube/screenshot/TVPromos

Nemoguće je ostati nepristrasan i bez emocija kada se pomene Džordž R.R. Martin i činjenica da već SEDAM godina fanovi čekaju šesti i sedmi deo ciklusa knjiga "Pesma leda i vatre".

Serija "Igra prestola" je odavno prešišala radnju iz knjiga koje su do sada objavljene, a Martin i dalje kuka kako mu je teško da piše dalje...

"Serija je dostigla tako veliku popularnost širom sveta, knjige su takođe popularne i kritike su dobre, pa onda svaki put kada sednem da pišem, svestan sam toga da moram napravim nešto veliko, a pokušavati da se napravi nešto veliko je i veliki teret da se nosi", rekao je on u intervjuu za "The Guardian".

Nešto ne saosećamo sa njim, a vi?

Moje otvoreno pismo Džordžu R. R. Martinu

U svakom slučaju, to nije bio kraj njegovom jadikovanju, jer ima još jedan "problem" kada je šesti deo "Vetrovi zime" u pitanju.

"'Vetrovi zime' nije toliko roman, koliko je zapravo deset romana. Svaki sa drugim protagonistom, svaki sa drugim sporednim likovima i antagonistima i saveznicima i ljubavnicima oko njih, a svi oni se upliću zajedno u ekstremno komplikovanim pričama", istakao je Martin i dodao je da iz tih razloga sve "vrlo, vrlo zahtevno".

Pogledajte novu seriju Džordža R. R. Martina

Na našu sreću, Martin ipak nalazi nekad inspiracije da sedne i piše roman koji svi željno iščekujemo. Tim danima kada dođe inspiracija i nestane strah od prevelikih očekivanja, pisac kaže da se ceo dan izgubi u Vesterosu.

Blago nama, zar ne?

EKSKLUZIVNO: Džaken za MONDO

Povezano

Sve vesti