Odmazda zbog Interpola: U Prištini sad traže taksu 25%

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići je danas posle odluke Interpola da ne primi Kosovo u članstvo zatražio od Vlade Kosova da se takse za uvoz robe iz Srbije povećaju na 25 odsto.

18
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Krasnići je, kako su preneli prištinski mediji, na sastanku parlamentarne komisije za ekonomske odnose rekao da bi to trebalo uraditi zbog "agresivne politike Srbije".

"Da se povećaju takse, ne možemo da sedimo skrštenih ruku protiv srpske agresivne politike, zato taksu (za robu iz Srbije) treba povećati na 25 odsto ili više", kazao je Krasnići koji je i potpredsednik Demokratske partije Kosova.

POBEDA! Kosovo nije primljeno u Interpol

Vlada Kosova je pre dve nedelje uvela taksu od 10 odsto za robu koja se proizvodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Zbog takvog poteza, kojim se krši CEFTA, stigle su i osude iz EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas rekao kako ta mera dnevno košta Srbiju milion evra, a ranije je iz vrha srpske vlasti rečeno da kontramera neće biti, jer bi bile neefikasne i kontraproduktivne pošto se s Kosova "uvozi" samo voće i povrće.

Prištinske takse: Evo šta su odlučile Srbija i BiH

Povezano

Sve vesti