Štulić: "Važno je šta se radi, a ne šta se priča"

Autor:

Poznati jugoslovenski rok muzičar u jednom od retkih intervjua, pošto ne voli da govori za medije, priča o Titu, lopužama u Beogradu, autorskim pravima i slobodi.

Štulić: "Važno je šta se radi, a ne šta se priča" Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Branimir Džoni Štulić ne voli da govori za medije. Poslednji put smo uspeli da čujemo njegovu reakciju na izjavu Radeta Šerbedžije o njihovom druženju i poslovnoj saradnji.

Novinaru YouTube kanala "BeoInfo" pošlo je za rukom da popriča sa čuvenim Džonijem. Dotakli su se raznih tema.

O autorskim pravimai "lopužama iz Beograda"

Na konstataciju da se njegove knjige mogu kupiti na "beogradskim haubama i tezgama", Džoni kaže da je davno pokrenuo tužbe i zbog muzičkih i pisanih dela.

"Sve tužbe su mi pobili, jer sam stranac, jer imam holandski pasoš. A ja zapravo nemam nikakav pasoš! Oni to neće da uvaže, jer u celoj Srbiji, odnosno u Beogradu živi sve lopuža do lopuže! Ne mogu ništa da uradim... To nije od juče, i ranije sam imao problema zbog autorskih prava. Sve te organizacije za zaštutu prava su zapravo pirati!"

Divni ludak i nesvakidašnji šmeker - Džoni Štulić

O slobodi

"Evo, kako bi ti reagovao da ti isisam nešto iz prsta, pa da te posle optužim? Ne bi ti bilo pravo, a reci, da li to spada u slobodu govora? Sloboda je rad prvenstveno. Meni je svuda isto kada je sloboda u pitanju. Oduvek sam bio sam za sebe i sam sa sobom. Zato su me mnogi zvali ego manijakom. Nisam ja bio ispred vremena, već sam morao da budem okrenut sebi, pošto ja iz sebe to crpim i stvaram, je*o te! Čovek kad ima ime onda on gubi dom. Ja sam morao da odem, kad imaš ime, ništa nemaš od toga. Svi leče svoje komplekse na tebi".

O Titu

"Tito je stvarno bio veliki čovek. Ja nikad nisam bio maleni pionir. Uopšte ga nisam primećivao, ali sam osećao da je u redu, a sada sam potpuno siguran da je bio fantastičan čovek. U onim okolnostima, koje su iste kao i danas zapravo, napravio nešto. On je bio dobar trener koji je sa istim kvalitetom ljudi uspeo nešto da napravi. Nije važno da li ga neko voli ili ne...Je*eš ljude koje svi vole!"

O YouTube kanalu i Facebook profilu

"Kanal YouTube 'Petar Petrović' nije moj, ali stavljam svoje stvari na njega. Nemam ni Facebook profil, iako ćete pretraživanjem naći hiljade lažnih.

Kada se novinar požalio da snima emisiju u podrumu, Džoni mu je odgovorio u svom maniru: "A šta bi ti? Stokatnicu? Nije bitno šta se priča, već kako se radi!".

Ceo intervju možete da pogledate na YouTube kanalu Balkan Info

Izvor: Balkan Info/YouTube

Povezano

Sve vesti