MONDO/Tanjug

Vučić: Nikad niko nije pokorio Srbiju, pa neće ni danas

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Novom Sadu, na svečanosti povodom 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, da našu zemlju niko nikada nije uspeo da pokori i da to neće uspeti ni oni koji to danas pokušavaju

62
A- A A+
novi sad,garda,muzej prisajedinjenja Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Osetili ste da je Srbija danas pritisnuta sa različitih strana,da su razne ptice crne boje krenule da zobaju sve što stignu o našoj lepoj Srbiji, a ja, uz poštovanje velikom i starom našem kralju, samo jednu rečenicu da kažem - Srbija zna svoju snagu i znamo da nismo najveći, ni među najvećima ali znamo da Srbiju nikad niko nije uspeo da pokori, neće ni oni koji to danas pokušavaju".

Predsednik Vučić se zahvalio građanima na odlučnosti da budu uz svoju državu, svoj narod i što znaju da od Srbije nema ništa preče.

Srbija i Vojvodina, vek ujedinjenja (FOTO, VIDEO)

Takođe je poručio da "nikada nikome, do Srbiji, Vojvodina neće pripadati".

Izvor: Tanjug

Povodom priključenja 1918. godine dela teritorije netom nestale Austrougarske Srbiji, danas je u Novom Sadu otvoren i istoimeni muzej.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković istakla je danas, na otvaranju Muzeja prisajedinjenja u Novom Sadu, da smo i danas ponosni na veliku pobedu koju su izvojevali naši preci i istorijsku odluku o prisajedinjenju koje su doneli pre jednog veka.

Vučić: Multikulturalnost je u srcu Srbije

"Muzej prisajedinjenja, u kome danas svi uzdignute glave stojimo, ima ogroman nacionalni značaj, predstavlja simbol njihove neustrašive borbe za slobodu, kao i da će kao večno podsećanje na tu borbu ostati novim pokoljenjima", rekla je Gojkovićeva, istakavši da su se Velika narodna skupština u Novom Sadu i Veliki narodni zbor u Rumi vodili načelima i idealima slobode, ravnopravnosti, napretka i razvoja svih građana koji žive na ovom prostoru.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.