mondo.rs

Na šaltere i pisarnice uskoro i sa ljubimcima

Autor:

Gradsko veće, na sednici održanoj u petak, usvojilo je Predlog Odluke o dopuni odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

22
A- A A+
pas psi životinja životinje kućni ljubimac kuče Foto: MONDO/Lana Stošić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se ovom odlukom omogućava da Grad Beograd i gradske opštine donesu odluke kojima se dozvoljava da se u šalter sale, uslužne centre i pisarnice mogu uvoditi manji psi ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru.

Predlog odluke upućen je na razmatranje i usvajanje Skupštini grada koja se održava 30. novembra, prenosi "Beoinfo."

"Inicijativu za donošenje ove odluke podnela je gradska opština Vračar koja je predložila da se u gradskoj i opštinskim upravama omogući vlasnicima manjih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, da prilikom odlaska u šalter salu, uslužni centar ili pisarnicu mogu sa sobom da povedu kućne ljubimce, pod uslovima koje propisuje ova odluka, a u cilju unapređenja svakodnevnog života građana Beograda", rekao je Vesić.

On je spasao Đanga, a Đango ga obožava (VIDEO)

On je dodao da je Grad Beograd u poslednjih pet godina uredio preko trideset “pet zona”, odnosno igrališta za kućne ljubimce i dodao da će naredne godine na Novom Beogradu početi izgradnja groblja za kućne ljubimce.

Vesić je izrazio uverenje da će odbornici Skupštine grada Beograda usvojiti ovu odluku, što će biti dokaz da se Beograd menja i prihvata vrednosti koje su u mnogim gradovima Evrope odavno standard.

Povezano

Sve vesti