• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzionerima po 3.000 dinara u decembru

Izvor Beta

Početkom decembra će biti isplaćena jednokratna pomoć svim penzionerima u Srbiji u iznosu od 3.000 dinara, a realno je da i dogodine rastu zarade i penzije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.



Za isplatu jednokaratne pomoći pezionerima izdvojeno je 5,24 milijarde dinara, kazao je Mali za današnje "Večernje novosti".

Odgovarajući na pitanje da li će biti dodatnog povećanja penzija u 2019. godini, s obzirom da je ukinuto usklađivanje sa rastom cena, Mali je rekao da Vlada zajedno sa MMF-om radi na novoj formuli za indeksaciju i ona će biti primenjena od 2020. godine.

"Pre fiskalne konsolidacije penzije su se dva puta godišnje usklađivale sa inflacijom. Sa puno optimizma ulazimo u 2019. godinu i činimo sve da se i dogodine stvore uslovi za povećanje plata i penzija, jer to i jeste osnov naše politike. Ako naša ekonomija bude rasla po stopi od 3,5 do 4 odsto sledeće godine, to je apsolutno realno", kazao je Mali.

Penzionerima stiže jednokratna pomoć


On je istakao da se na javni poziv za izbor privatizacionog savetnika Vlade Srbije u prodaji državnog udela u Komercijalnoj banci javilo 14 kompanija i da će najbolja ponuda biti izabrana do kraja ove godine, a da će tender biti objavljen do juna iduće godine.

Komentari 29

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milojko

Neće znati šta da rade sa tolikim parama EEEE.

Malja

Srbija polako ulazi u porodicu Evropskih drzava.

gotovi smo

deca nam odose u beli svet, narod se pati i gladuje, siromastvo i glad, brda. vratile se devedesete. a on nam prodaje price o eu, kosovu, i ostalim glupostima.

special image