Tanjug,mondo.rs

Hodžaj sad demantuje: Nisam pomenuo pakt protiv Srbije!

Autor:

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj demantovao je večeras tekst "Večernjeg lista" i sada tvrdi da nikada nije pomenuo pakt protiv Srbije.

90
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija


"Večernji list" objavio je da je Hodžaj izjavio tom listu da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije".

"Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari'', rekao je Hodžaj za podgorički portal Antena M.

''Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari'', kazao je Hodžaj i dodao da sve ostalo u tekstu stoji.

''Sve ostalo stoji - uplitanje Srbije na Kosovu kako bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju! Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi", rekao je Hodžaj.

Hodžajeva izjava izazvala je burna reagovanja u regionu, a makedonski premijer Zoran Zaev i crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova demantovali su da je bilo kakvih razgovora bilo na tu temu.

"Pakt protiv Srbije": Šta kažu Hrvatska, Crna Gora...?

Povezano

Sve vesti