Tužilaštvo: Nema osnova sumnje protiv Jovice Vukotića!

Autor:

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal nije prihvatilo zahtev grčkih pravosudnih organa da od njega preuzme krivično gonjenje Jovice Vukotića zbog sumnje da je trgovao drogom, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo: Nema osnova sumnje protiv Jovice Vukotića! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac


Naime, pošto je razmotrilo spise predmeta koji su mu iz Atine poslati uz zamolnicu, Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdilo je da u ovom trenutku, prema domaćim zakonima, nema dovoljno osnova za sumnju da bi protiv Vukotića bila potrenuta istraga.

Odgovor grčkim pravosudnim organima prosleđen je preko Ministarstva pravde Srbije.

Vukotić se nalazi u pritvoru u Beogradu, gde čeka pravosnažnost presude kojom je 30. novembra osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja lažnog pasoša.

Grčka je protiv njega pokrenula istragu zbog oko 135 kilograma droge koja je u decembru prošle godine zaplenjena u letovalištu u Vaskizi, a potom i raspisala poternicu za njim.

Viši sud u Beogradu definitivno je odbio predlog odbrane Jovice Vukotića da se pusti iz pritvora uz jemstvo od 150.000 evra, kako bi se u daljem toku postupka koji se protiv njega vodi zbog falsifikovanog pasoša branio sa slobode. Naime, Viši sud je odbio žalbu Vukotićevog branioca i potvrdio rešenje Drugog osnovnog suda u Beogradu kojim je odbijen predlog da se Vukotiću odredi jemstvo i ukine pritvor, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

 Njega, takođe, Crna Gora sumnjiči za utaju poreza od 22.800 evra zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu, ali se na saslušanju pred tužilaštvom branio ćutanjem.

Vukotić, koji se povezuje s crnogorskim kriminalnim "škaljarskim klanom", u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.

Na presudu kojom je osuđen na 15 meseci zatvora, Vukotić i njegovi branioci imaju pravo žalbe Višem sudu.

Vukotić: Kidnapovali mi sina i poslali u Srbiju

Na početku suđenja on je negirao da je "vođa škaljarskog klana", nije poricao da putovao s lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbekao maltretiranje po aerodromima.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Vukotića za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Braća Vukotić uhapšeni u Turskoj!?

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija s falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge.

Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Povezano

Sve vesti