Beta

"Tramp o Kosovu - pa on ne zna ni gde se nalazite!"

Autor:

"Sećate se članka u Mondu da Tramp ne razlikuje Balkan od Baltika. On ne zna gde se nalazite", kaže TIm Džuda.

"Tramp o Kosovu - pa on ne zna ni gde se nalazite!" Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File


Britanski novinar i analitičar Tim Džuda izjavio je danas da ne vidi da je dogovor Beograda i Prištine na vidiku, uprkos tvrdnjama iz SAD da je dogovor "nadohvat ruke".

"Ne mislim da će se mnogo toga desiti i situacija će za godinu dana biti manje ili više ista", rekao je Džuda za agenciju Beta.

Na pitanje kako komentariše tvrdnje u pismima predsednika SAD Donalda Trampa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju, da je dogovor "nadohvat ruke", Džuda je rekao: "On ne zna gde se nalazite".

"Sećate se članka u Mondu da Tramp ne razlikuje Balkan od Baltika. On ne zna gde se nalazite. Nema glasova s Balkana, nema puno glasova dijaspore", dodao je Džuda.

Evo šta je Tramp pisao Vučiću (FOTO)


Britanski analitičar je dodao da su pojedini ljudi iz Trampove administracije, poput savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, upoznati sa situacijom u regionu, ali da SAD generalno nemaju uticaj u regionu.

Tači nema snagu u parlamentu, dok SAD Vučiću nemaju šta da ponude, rekao je Džuda.

On je ocenio da konstatacija iz Trampovog pisma da je dogovor "nadohvat ruke" protivreči onome što se dešava.

Tramp pisao Tačiju: Da dođete Vi i Vučić...


"U poslednja dva meseca odnosi Beograda i Prištine su mnogo pogoršani", rekao je Džuda, dodajući da ništa ne pokazuje da je dogovor "nadohvat ruke".

Tramp je pismima od 14. decembra Tačiju i Vučiću pozvao da iskoriste priliku za postizanje sporazuma koji je nadohvat rukje i dodao da se raduje prilici da ih ugosti u Beloj kući da bi proslavili "ono što bi predstavljalo istorijski sporazum".

Povezano

Sve vesti