Nesreća se desila zbog propusta vozača autobusa?

Autor:

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da ima informacije da se saobraćajna nesreća kod Niša, u kojoj je poginulo pet osoba a oko 30 je povređeno, desila, najverovatnije, zbog propusta vozača autobusa.

Nesreća se desila zbog propusta vozača autobusa? Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Rebić, koji je obišao mesto saobraćajne nezgode i koji je razgovarao sa lekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povređeni zbrinuti, istakao je da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima se desila teška saobraćajna nezgoda i da će odgovorni biti procesuirani.

"U ovom trenutku imam informacije da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta", rekao je Rebić, saopštio je MUP.

Fotografije mogu biti uznemirujuće:

Direktor policije je ukazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

Rebić je izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih i apelovao na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, prilagode brzinu uslovima i stanju puta, kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

Nesreća se desila jutros oko 7.30 na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša kada su se sudaril voz i autobus.

Trenutni bilans nesreće je petoro mrtvih i 30 povređenih. Svi povređeni zbrinuti su u bolnici, a u toku je i nekoliko teških operacija.

U autobusu je bilo najviše dece koja su išla u školu kada se nesreća dogodila.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti