A za "Novaka" inspekcija jurila pevaljke

Autor:

Inspektorat za rad, u okviru Ministarstva za rad i socijalna pitanja, je u toku novogodišnje noći vršio pojačan nadzor u ugostiteljskim objektima.

8
A- A A+

novac, evri, evro, pare, novcanice, novčanice, novčanica Foto: MONDO - Mario Milojević

Takav nazdor, radi kontrole radnih uslova, prijavljivanja radnika i ugovora ali i posledično plaćanja poreza, nastaviče se u toku predstojećih praznika.

Kontrola radnopravnog statusa zaposlenih i kontrole angažovanja izvođača estradno - muzičkih programa radi se i na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Srbije - Sindikata estrade i Unije poslodavaca Srbije.

Dari u grudi bakšiš od 4.000 evra!

Zbog toga je Inspektorat za rad je sa drugim nadležnim inspekcijama, dana 21. i 22. decembra 2018. godine, otpočeo vršenje zajedničkih inspekcijskih nadzora, saopštilo je resorno ministarstvo.

To je učinjeno, kako se navodi, u cilju kontrole radnopravnog statusa radno angažovanih lica i kontrole angažovanja izvođača estradno - muzičkih programa prema Posebnom kolektivnom ugovoru za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu ("Službeni glasnik RS", br. 23/15, 13/18 i 37/18), u ugostiteljskim objektima na celoj teritoriji Republike Srbije.

"Želimo da svi poštuju zakon i da svi građani ostvare prava koja im pripadaju. Inspekcija rada je tokom prethodne godine ostvarila značajne rezultate, nastavićemo i u ovoj godini vredno da radimo u interesu građana", poručio je ministar Zoran Đorđević, dodaje se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti