Beta

Kazne za lenje Nišlije: Ko ne čisti sneg...

Autor:

Komunalna policija u Nišu izdala je skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda i izrekla 13 prekršajnih kazni zbog nečišćenja snega sa trotoara i javnih površina. Firme "lakše" za 60.000 a građani za 6.000 dinara.

3
A- A A+

čišćenje snega, sneg, zima, mećava Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Načelnik Komunalne policije Milan Đorđević kaže da je šest firmi kažnjeno u četvrtak sa po 60.000 dinara, a šest odgovornih lica u preduzeću i jedan građanin sa po 6.000 dinara.

"Komunalni policajci su najpre izdali naređenja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalozi koje smo izrekli ove zime", rekao je Đorđević.

HAOS! Smetovi do dva metra, vanredno u četiri opštine

On je kazao da komunalna policija apeluje na sve građane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

"Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade", rekao je Đorđević.

Vanredno: Muke zbog snega u Novoj Varoši i Lučanima

Kako je kazao Đorđević, komunalni policajci su juče kontrolisali centar grada a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada.

Visina snega u Nišu, prema merenjima meterologa, iznosi 38 centimetara.

Povezano

Sve vesti