Boško Obradović piše Putinu, Đurić ga kritikuje

Autor:

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović uputiće predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu pismo u kojem izražava dobrodošlicu Putinu u Srbiju. Marko Đurić: "Tragikomično..."

147
A- A A+
boško obradović, protest, stop krvavim košuljama Foto: Mondo/Stefan StojanovićObradović u pismu, kako navode Dveri, navodi da je "dužan da obavesti" Putina o tome da aktuelna vlast u Srbiji želi da zloupotrebi dolazak u dnevno-političke svrhe i da ga predstavi kao podršku sebi, a ne Srbiji.

On naziva Putina "liderom slobodoljubivog čovečanstva, poštovanja međunarodnog prava i ravnopravnosti među narodima" i navodi da bi i mnogi građani Srbije izašli da pozdrave ruskog predsednika, kada to, kaže Obradović, to ne bi bila manipulacija vlasti.

Obradović piše Putinu da se srpskoj vlasti ništa ne može verovati jer je, kako navodi, spremna čak i da trguje sopstvenom zemljom i teritorijom, kao što to čini predsednik Srbije koji, kaže Obradović, tajno pregovara o Kosovu i Metohiji.

On ukazuje Putinu da ukoliko na agendi posete ne bude i obraćanje Narodnoj skupštini, treba da zna da je razlog to što aktuelna vlast navodno želi da onemogući njegov susret sa drugim političkim opcijama u Srbiji i istinom o Kosovu i Metohiji.

"Putina čeka 70.000 ljudi ispred Hrama"

Na pismo je, u ime SNS, regovao funkcioner stranke Marko Đurić:

"Tragikomično je kada lider Dveri Boško Obradović, najveći poklonik lika i dela fašiste Dimitrija Ljotića, piše Vladimiru Putinu, lideru države koja je oličenje antifašizma", izjavio je Đurić.

Đurić ukazuje da Obradović to čini u potkazivačkom tonu, upravo onako kako je njegov politički idol Ljotić svoje sunarodnike rodoljube i antifašiste denuncirao nacistima.

"Obraćanje ljotićevca Boška Obradovića predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu je, osim toga, neukusno i zbog toga što se velikim svetskim državnicima ne obraća otvorenim pismima i pamfletima, čime je Obradović još jednom dokazao da svaki predsednik mesne zajednice ima više političkog takta od njega", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, Obradović u svom "neprimerenom i iznad svega lažovskom obraćanju", implicira da je predsednik Putin neobavešten o političkim prilikama u Srbiji i da je svom kolegi Aleksandru Vučiću dodelio prestižno rusko odlikovanje greškom, i da je ono možda trebalo da bude dodeljeno NATO promoterima poput Obradovića, Jeremića ili Đilasa.

Povezano

Sve vesti