Uhapšen lider opozicije, pa pušten! (VIDEO)

Autor:

Agenti obaveštajnih službi Venecuele uhapsili su lidera opozicije i predsednika Kongresa Huana Gaida, njegovu suprugu i još nekoliko poslanika iz redova opozicije. Navodno ubrzo oslobođen.

0
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Predsednik parlamenta Venecuele Huan Gaido oslobođen je danas nakon što su ga pripadnici obaveštajne službe uhapsili i držali oko sat vremena u pritvoru, saopštila je njegova supruga.

"Zahvaljujem svima na veoma brzim reakcijama podrške prema kršenju prava mom suprugu. Sada sa s njim i idemo na sastanak", navela je Fabiana Rozales na Twitteru.

Gaido je uhapšen dok je išao na sastanak s poslanicima oko 40 kilometara od Karakasa.

On je izabran za predsedavajućeg Nacionalne skupštine 5. januara, a krajem sedmice je izrazio volju da preuzme predsedništvo nakon što je opozicija proglasila nelegitimnim drugi predsednički mandat Nikolasa Madura.

Kakvo "iznenađenje": Maduro sam sebe pobedio

Napad na predsednika ili nešto sasvim drugo? FOTO


Inače, hapšenje opozicionog lidera se dogodilo dva dana posle inauguracije Nikolasa Madura koji je započeo drugi predsednički mandat.

Maduro je ponovo izabran za predsednika 20. maja 2018. posle prvog šestogodišnjeg mandata. Veći deo opozicije je bojkotovao izbore na kojima je zabeležen mali odziv birača.

Duboka politička i ekonomska kriza potresa Venecuelu kojoj su SAD uvele sankcije.

Povezano

Sve vesti