Mediji stiskaju Trampa, on kaže:Ništa ne dugujem Putinu

Autor:

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je medijske navode da je na neki način dužan ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i da je sakrio izveštaje o njihovim razgovorima u četiri oka.

3
A- A A+
tramp Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster


Na pitanje novinara Foks njuza da li radi i da li je ikada radio za Rusiju, Tramp je odgovorio da je to
najuvredljivije pitanje koje mu je ikada postavljeno.

Šta bi? Preneražena Melanija! (VIDEO)"Ako pitate ljude u Rusiji, reći će vam da sam ja najoštriji prema prema njihovoj zemlji, verovatno
najoštriji od svih naših predsednika, a svakako oštriji od poslednja tri ili četiri. Niko nikada nije bio tako oštar", rekao je Tramp, prenosi AP.

Izvor: youtube/USA Politics


Pitanje je usledilo nakon što je "Njujork Tajms" objavio da je FBI, posle odluke predsednika da smeni direktora te službe Džejmsa Komija, vodio istragu o tome da li je Tramp radio za Rusiju ili bio pod uticajem Moskve.

"Mislim da je to najuvredljiviji tekst koji ikada i ako ste ga pročitali, videli ste da nisu ponudili ništa. Oni su katastrofa od novina", kazao je Tramp.

Tramp je negirao i tvrdnju Vašington posta da se trudio da sakrije detalje svih razgovora sa Putinom u protekle dve godine.

"Vašington post" je objavio da je Tramp svom prevodiocu oduzeo beleške i da mu je naložio da o sadržaju razgovora ne priča sa ostalim članovima administracije.

Tramp i Putin su u Helsinkiju razgovarali dva sata iza zatvorenih vrata, samo u prisustvu prevodilaca. Sadržaj razgovora nikada nije objavljen, ali je Tramp danas rekao da nema šta da krije i da bi mogao da objavi transkript sa tog sastanka.

Najteže optužbe na račun predsednika SAD izneo je demokratski senator iz Virdžinije Mark Vorner, najviše rangirani demokrata u Odboru za obaveštajna pitanja, koji je rekao za CNN da je Tramp skoro prekopirao Putinovu politiku i naveo da većinu sankcija Rusiji nije uvela Bela kuća, nego Kongres.

"Realna je pretpostavka da je Tramp ruski agent", rekao je Vorner, preneo je Glas Amerike.

Povezano

Sve vesti