Vozači, obratite pažnje na udarne rupe, ali i na putare

Autor:

Radnici "Puteva Srbije" koriste dobro vreme za saniranje novonastalih oštećenja

2
A- A A+
put, putevi, drum, rupa na putu, rupe, ulice, ulica, saobraćaj, vožnja Foto: MONDO/Predrag Vujić

Kraj radne nedelje i period sa prijatnim dnevnim temperaturama za ovo doba godine, sigurno će doprineti većem broju vozila i pojačanom saobraćaju, saopštio je AMSS.

Povremeno slaba kiša može uslovljavati mokre kolovoze prvo na severu, a zatim i u ostalim krajevima.

Još jedna smena turista u našim zimskim centrima može biti uzrok pojačanog saobraćaja ka Zlatiboru, Tari, Divčibarama, Kopaoniku i Staroj Planini.

Svi prilazni putevi ovim planinama su dobro očišćeni, saobraćaj se na njima odvija bez zastoja i posebnih poteškoća, uz obaveznu upotrebu zimskih guma, a na pojedinim deonicama preporučuje se i upotreba lanaca.

Kolike su kazne ako nemate zimsku opremu u inostranstvu

Posebno je kritična vožnja ujutru i uveče kada može, usled nižih temperatura, može doći do formiranja ledenog sloja na kolovozu.

Ovakvo vreme doprinosi pojavi odrona. Njih naročito ima na Đerdapskoj magistrali, kao i na putevima koji vode kroz klisure i stenske useke.

Takođe, vozači bi trebalo da obrate pažnje i na novonastala oštećenja na kolovozu, koja mogu biti maskirana barama, kroz koje bi trebalo prolazite pažljivo i smanjenom brzinom. Na saniranju "udarnih rupa" intenzivno se radi širom zemlje.

Pogledajte gde se sve putari rade u Srbiji

Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, su na Horgošu oko dva sata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti