Beta

Istakanje amonijaka kod Niša, evakuišu celo selo

Autor:

U selu Jasenovik, kraj Niša, u toku su pripreme za sutrašnju evakuaciju meštana zbog pretakanja tečnog amonijaka iz cisterni koje su iskliznule iz šina i prevrnule se nedaleko od tog sela.

1
A- A A+
požar, vatrogasci, vatrogasac, vatra, Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

Predsednik mesne zajednice Jasenovik Zoran Jovanović rekao je agenciji Beta da će svi meštani morati da budu izvan sela od osam do 17 časova u četvrtak, 24. januara i u petak, 25. januara.

"Ljudi iz opštine Pantelej popisuju stanovnike i evidentira se da li imaju gde da se sklone dok traju radovi na vagonima. Meštani će uglavnom biti smešteni kod rođaka i prijatelja, a za one koji nemaju gde da da odu opština je obezbedila kolektivni smeštaj", rekao je Jovanović.

On je kazao da je dobro što će meštanima biti dozvoljeno da se vrate kućama posle 17 časova, jer će tada moći da nahrane stoku.

Prema Jovanovićem rečima, žiteljima je obećano da će u vreme evakuacije u selu dežurati policija kako ne bi bilo krađe.

Dve od 14 cisterni iz voza koji je saobraćao na pruzi Zaječar-Niš u kojima je amonijak prevnule su se u subotu oko 22.35 časova.

Iz Železnica Srbije najavili su da će saobraćaj na toj deonici biti uspostavljen tek krajem nedelje, pošto će nakon uklanjanja vagona morati da bude obnovljeno 300 metara pruge, oštećene prilikom prevrtanja vagona.

Povezano

Sve vesti