MONDO/Tanjug

Izazvala nesreću, pa pobegla!

Autor:

I zbog toga će morati da plati više od tri miliona dolara muškarcu koji je ozbiljno povređen!

Izazvala nesreću, pa pobegla! Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, File

Američka glumica Gvinet Paltrou (46) optužena je da je polomila rebra muškarcu i uzrokovala mu potres mozga kada je naletela na njega na skijalištu u Juti 2016. godine.

Penzionisani optičar Teri Senderson (72) rekao je na konferenciji za novinare da je protiv nje podneo tužbu jer mu je nanela povrede i nije pozvala pomoć, kao i da su njen ski instruktor i prijatelji lažno svedočili  da Paltrou nije uzrokovala sudar, prenosi AP.

Senderson je opisao da se incident dogodio na stazi za početnike u skijalištu Dir veli, kada je iznenada čuo histeričan vrisak, i osetio udarac u predelu lopatica.

Poslednje čega se seća jeste da je poleteo napred, nakon čega je izgubio svest, a da ga je Paltrou udarila rekao mu je jedan poznanik koji je prisustvovao incidentu.

Kako je rekao, Paltrou je odmah napustila mesto nesreće, a instruktor je samo dobacio "ti si kriv za sudar" i takođe otišao. Niko od njih dvoje nije obavestio osoblje skijališta ili Hitnu pomoć da se dogodio incident i da je neko bez svesti na stazi.

Glumica je negirala te tvrdnje i preko portparola poručila da tužba nema osnovu i da očekuje da će biti odbačena.

Senderson je rekao da mu je treblo tri godine da podnese tužbu jer je imao probleme sa prethodnim advokatima i nije mogao normalno da funkcioniše zbog potresa mozga.

Kako je rekao, bio je u kontaktu sa advokatom Paltrou, ali mu nisu ponuđeni ni kompenzacija ni izvinjenje, već je dobio samo pretnju da bi i on mogao da bude tužen.

On traži odštetu od 3,1 miliona dolara.

Na konferenciji je prikazao video snimak na kome se vidi kako žena udara s leđa Sendersona i još dve osobe kako padaju preko njega, a zatim kako te dve osobe ustaju i ostavljaju ga u snegu da leži.

Povezano

Sve vesti