• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"KORNIŠON GROZNICA": Zarada u Srbiji i do 3.000 evra

Izvor Beta

U opštini Knić sve je više zainteresovanih povrtara za kooperativnu proizvodnju kornišona čija proizvodnja na 10 ari donosi "čistu" zaradu od 2.000 do 3.000 evra.

Kako saznaje agencija Beta u opštinskoj upravi u Kniću, ugovore o kooperativnoj proizvodnji kornišona u 2019. godini je potpisalo 90 povrtara iz te opštine, a prijavljivanje nije završeno.

Saradnja povrtara iz opštine Knić sa beogradskom firmom Global sistem kooperativa počela je prošle godine kada se u proizvodnju kornišona uključilo 60 poljoprivrednika.

Kako prenosi sajt opštine Knić, u Gruži je u nedelju predstavljena ponuda Globala za kooperativnu proizvodnju kornišona u 2019. godini.

Stručnjaci WILLKOMMEN: Još lakše do posla u Nemačkoj

Ta firma poljoprivrednicima daje rasad, hemijska sredstva, folije, protivgradne mreže, radi hemijsku analizu zemljišta, osigurava useve, angažuje poljoprivrednog stručnjaka i obezbeđuje plasman kompletnog roda.

Sva ta ulaganja poljoprivrednici vraćaju u robi.

Na sastanku je rečeno da se radi o isplativoj proizvodnji o čemu govori podatak da je na 10 aripod kornišonima moguće zaraditi od 2.000 do 3.000 evra.

Sadnja kornišona je planirana od 20. maja a berba počinje od 20. juna i traje do 10 septembra.

Predviđena cena kornišona prve klase je 90 dinara za kilogram, garantovan je plasman celog roda, a u opštini Knić biće organizovana dva otkupna mesta.

Prvi put ove godine planirano je i ugovaranje proizvodnje paprike, a za jesen je planirano ugovaranje proizvodnje pitome jagode.

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

Sve je ovo privremeno, dok mi je žena trudna!

Kakarot

Ma kakvi kornisoni, tartufi i maline su izvor zarade.

Rasha

@Kakarot Maline? Sacuvaj boze. Samo kada bi drzava garantovala cenu. Prosle godine nije pokrila rashode.... Zarade nema.

special image