I dalje blokiran put ka Kopaoniku

Autor:

Na putevima zapadne Srbije obavezna upotreba zimske opreme

4
A- A A+

žitni potok, selo, sneg, zima, hladno, minus, padavine, mećava, srbija, planina, priroda Foto: Mondo/ Goran Sivački

U planinskim predelima i za danas su prognozirane snežne padavine. Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, a koji je i u toku jučerašnjeg dana stvarao snežne nanose na planinskim putevima, zbog čega je i neprohodan put koji vodi ka Kopaoniku sa istočne strane, preko Brzeća, Srebrnca i Jarma, saopštio je AMSS.

Ka ovoj planini savetujemo prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke banje i Biljanovca.

Prilazi ostalim zimskim turističkim centrima su prohodni, a prema izveštaju zimske službe "Puteva Srbije" snega na kolovozu do pet centimetara ima na putevima područja Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Ivanjice, Sjenice, Užica, Prijepolja i Vranja.

Na tim putevima je obavezna upotreba zimske opreme, koja podrazumeva dobre zimske gume uz posedovanje lanaca.

Oni koji se spremaju za put, u nižim predelima mogu očekivati nešto povoljnije vremenske prilike u odnosu na jučerašnje.

Treba imati na umu da niske temperature mogu pretvoriti svaku vlažnu deonicu u led, često nevidljiv vozačima. Ovo se posebno dešava ujutru i uveče, kao i zasenčenim delovima puta.

Usled čestih temperaturnih razlika, vozači treba da računaju i na češće odrone zemlje i kamenja, kojih najviše ima na putevima kroz stenske useke i klisure.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju 360 minuta, na Kelebiji 60 minuta, Batrovcima 180 minuta, Bogojevu 120, a na Šidu 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti