I BMW X3 i X4 dobili svoje prve M verzije (FOTO)

Autor:

Oba modela će pokretati najjači ikad BMW-ov šestocilindrični motor, a tu je pregršt M opcija

I BMW X3 i X4 dobili svoje prve M verzije (FOTO) Foto: promo/BMW AG

BMW je prvi put predstavio M verzije svojih popularnih krosover modela X3 i X4. Pored "obične" M, oba modela su dostupna i u "Competition" opcijama.

Pored novih model, glavna novost je novi trolitarski šestocilindrični motor sa "M TwinPower Turbo" tehnologijom, koji razvija 480 konjskih snaga, odnosno 510 KS u "Competition" verziji. U oba slučaja obrtni moment iznosi 600 Nm obrtnog momenta.

Ubrzanja i maksimalne brzine su identične za oba modela. To znači da će M verzije do "stotke" stizati na 4,2 sekunde, a jače opcije za 4,1. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/H, ali je otključati opcionim "M vozačkim paketom". Tada ih je moguće poterati do 280 odnosno 285 km/h.

Pogledajte galeriju X3 M:

Svi modeli poseduju 8-stepeni Steptronic Sport automatski menjač, M xDrive pogon na sva četiri točka, M Sport diferencijal, M aerodinamični set, adaptivno M oslanjanje, M retrovizore, M alu felne od 20 i 21 inča, M volan, sportske papučice i sedišta.

Pored pomenutog aerodinamičnog paketa, tu su i sportski izduvi, a "Competition" verzije imaju i sjajne crne "bubrege".

Vozili smo BMW M2, M3, M4, X5 M, X6 M... (FOTO, VIDEO)

Vozaču je na raspolaganju nekoliko vozačkih modova, koji se podešavaju preko tri tastera kod ručice manjača. Dodatna podešavanja modova se vrše u iDrive info-zabavnom sistemom, gde je između ostalog moguće podešavati i sadržaj prikaza Head-Up displeja.

Pogledajte galeriju X4 M:

Korišćenje korbonskih vlakana se podrazumeva, kako spolja, tako i iznutra, a posebni "M carbon" paket biće dostupan od avgusta.

Prodaja u Evropi će početi u septembru, a ovo su najavljene cene u Nemačkoj: X3 M od 84.900 evra, X3 M Competition od 93.400 evra, X4 M od 87.100 evra i X4 M Competition od 95.600 evra.

Test: BMW X4

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti