Smene u GSP-u zbog "incidentnih situacija"

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je, zbog incidentnih situacija u autobuskim pogonima GSP-a, danas smenjen izvršni direktor autobuskog podsistema Srđan Komatina i još dva menadžera.

17
A- A A+
goran vesić, vesic, vesić, Foto: Mondo/Stefan Stojanović"Zbog incidentnih situacija u autobuskim pogonima GSP-a, koji su se dogodili tokom vikenda i jutros, danas je smenjen izvršni direktor autobuskog podsistema Srđan Komatina. Da li će biti još smena, pokazaće istraga", objavio je Vesić na Facebooku.

Pored Komatine, danas su smenjeni projekt menadžer za autobuski podsistem i direktor održavanja u pogonu Novi Beograd, rekao je za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Naveo je da su na njihova mesta raspoređeni zamenik direktora pogona Novi Beograd i zamenik direktora pogona Zemun.

"To je bilo naophodno da se uradi kako bi se uveo red jer oni koji rade u javnim preduzećima moraju da znaju da je njihova obaveza da se ponašaju odgovorno prema stvarima, a to su u ovom slučaju autobusi koji su vlasništvo svih građana Beograda", rekao je Vesić.

Nestao autobus iz garaže GSP-a

Vesić je ovo saopštio pošto je sindikat Sloga u GSP Beograd jutros saopštio da je ukraden autobus garažnog broja 872, koji je izvezen u nedelju jutro oko pet sati iz garaže pogona Karaburma u Mirijevskom bulevaru.

Navodno, vozilo se nalazilo na drugoj lokaciji ali je po dolasku na Karaburmu nestalo.

Dan kasnije, u pogonu Novi Beograd izbio je požar u kome su izgorela tri gradska autobusa. 

Nezvanično, uzrok vatrene stihije bio je kvar autobusa garažnog broja 111, koji je prijavljen dan ranije.

Vatrogasci su sprečili da se vatra prošiti na ostala vozila pogona.

Povezano

Sve vesti