Pretnje: "Muslimani da odu iz Srbije"

Autor:

Na adresu Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava u Novom Pazaru danas je stiglo preteće pismo u kojem se uz uvrede muslimanima poručuje da napuste Srbiju ili će "biti uništeni".

8
A- A A+
novi pazar Foto: MONDO/Nataša PetrovićPismo je 12. februara upućeno sa iste adrese iz Beograda sa koje je upućeno i pismo iste preteće sadržine Centru za evroatlantske studije (CEAS), a koje je, kako se navodi, upućeno svim "izdajnicima, skotovima i izrodima srbskim".

U pretećem pismu se navodi da je ono namenjeno "izdajnicima i izrodima srbskim, prevedenim u mudžahedinsku, satanističku sektu i njihovim gospodarima i finansijerima, Ujedinjenim arapskim Emiratima, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i ostalima".

Predsednica Sandžačkog odbora Semiha Kačar kazala je kako su preteća pisma koja ta organizacija povremeno dobija "već uobičajena stvar".

"Sigurna sam da je upućeno od istih onih koji su ovih dana pretili i poznatim beogradskim nevladinim organizacijama", dodala je Semiha Kačar i zapitala se da li "uopšte ima svrhe da podnese krivičnu prijavu policiji".

Na poleđini koverte navedeno je da je pismo poslao "Stefan Lazarević iz Beograda", a navedene je i njegova adresa.

Povezano

Sve vesti