Nađite jeftinije letnje aranžmane,počinje Sajam turizma

Autor:

U Beogradu će od četvrtak do nedelje (21. do 24. februar) biti održan Sajam turizma. "Leto je bliže nego što mislite", slogan je ovogodišnjeg Sajma.

0
A- A A+
Varadero, plaža, letovanje, more Foto: MONDO/Predrag Vujić

Ako još niste odlučili gde ćete provesti letnji odmor, Sajam turizma je prilika da pronađete aranžman koji će odgovarati vašem džepu.

Najavljeni sajamski popusti su od 5 do 50%, u zavisnosti od agencije i destinacije.

Domaće turističke agencije pripremile su ponude za tradicionalne letnje destinacije, ali i one egzotičnije, a posebno će se predstaviti Bugarska, koja je zemlja-partner ovogodišnjeg Sajma turizma (od 21. do 24. februara).

Najavljujući sajam, ambasador Bugarske Radko Vlajkov rekao je danas da tu zemlju za godinu dana poseti 9,3 miliona turista a od toga je 421.000 srpskih turista, dok u Srbiju stigne 471.000. 

Srbi u Bugarsku, koja kroz turizam ostvari 12 odsto bruto nacionalnog dohotka, idu na more i na skijanje, a ambasador kaže da pored kulturno-istorijskog turizma, Bugarska može da ponudi i velnes turizam, omladinski i ekstremni turizam.

Osim ponuda turističkih agencija i predstavljanje raznih zemalja (više od 650 direktnih izlagača i suizglača iz 38 zemalja), na Sajmu vas, između ostalog, očekuje i virtuelna soba "Vidi Srbiju".

Prvi put će se na Sajmu turizma predstaviti Maldivi, a na sajam se vraćaju Indonezija i Kuba.

MONDO na Kubi: Asta la vista! Vidimo se opet

Paralelno će biti održan i Sajam vina tokom kojeg će se predstaviti 181 izlagač iz 10 država - prvi put iz Turske i Austrije.       

Radno vreme sajmova

ČET-SUB, 21-23. februar: 10 - 19 časova

NEDELJA, 24. februar: 10 - 18 časova   

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, grupna ulaznica je 300 dinara  grupna ulaznica za đake i studente 300 dinara. 

Parking: 200 dinara po satu.

Povezano

Sve vesti