Ukinuta presuda za varanje menjačnica

Autor:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Dragan Đoković bio osuđen na četiri i po godine zatvora i plaćanje pet miliona dinara, povodom optužbi da je oštetio nekoliko beogradskih menjačnica.

0
A- A A+
novac, valuta, evri, evro, 50 evra pare dinari keš menjačnica kurs Foto: MONDO/Mario Milojević


Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, usvojena je žalba Đokovića i naloženo je ponavljanje suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Đoković se tereti da je zajedno sa ranije osuđenim Dejanom Femićem i Bogdanom Bogdanovićem tokom septembra 2015. godine prevarom od vlasnika tri menjačnice Pan, Studio eksterni i Alvađo u Beogradu, na ime kupovine preuzeo 395.755 evra, a njima predavao "imitaciju dinarskih novčanica".

Femić i Bogdanović su ranije sa Tužilaštvom za organizovani kriminal ranije zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela.

ZNATE LI GA? Lažni inspektor olakšao menjačnicu

Bogdanović je sklopio sporazum na jedinstvenu kaznu u trajanju od dve godine i pet meseci i novčanu kaznu od dva miliona dinara, a Dejan Femić na tri godine zatvora i novačnu kaznu takođe od dva miliona dinara.

Oni sud osuđeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela prevare.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda se navodi da je prvostepena presuda, u delu odluke o imovinsko-pravnom zahtevu i meri oduzimanja imovinske koristi, doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka s obzirom da je izreka prvostepene presude u tom delu nerazumljiva.

"Razlozi presude su protivrečni izreci, a dati razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja su nejasni i protivrečni, zbog čega nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost žalbene presude", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Povezano

Sve vesti