Američki ambasador: Srbijo, na pogrešnoj si strani

Autor:

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocenio je, povodom pozicije zvaničnog Beograda u vezi sa trenutnom političkom krizom u Venecueli, da je Srbija "na pogrešnoj strani istorije". Odgovorili su mnogi na Twitter-u

Američki ambasador: Srbijo, na pogrešnoj si strani Foto: MONDO/Milutin Vujičić

"Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika Huana Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije", objavio je Skot na svom Twitter nalogu.


Skot je reagovao nakon što je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče na sastanku sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom zahvalio za principijelnu poziciju Venecuele po pitanju Kosova i Metohije, kao i glasanju protiv prema samoproglašenog Kosova u Interpol i Unesko.

Dačić je istakao da Beograd vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanju u unutrašnja pitanja suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem.

Šef srpske diplomatije je poručio da Srbija razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji.

Na tvit američkog ambasadora mnogi su reagovali, upitavši ga kako to da Amerika "nikad nije na pravoj strani", da se stalno meša u unutrašnje stvari mnogih zemalja, podsetili su ga na bombardovanje Srbije (i Crne Gore) i bacanje bombi sa osiromašenim uranijumom, zašto podržava samoproglašenog Gvaida, da li se iza podrške SAD Gvaidu krije samo i isključivo želja za naftom, kojom je Venecuela bogata...

Ima i onih koji su Skotu napisali da javi svojoj administraciji da odblokira fondove Venecuele u pojedinim zapadnim državama i dozvoli joj da kupi hranu za svoj novac.

KRIZA U ENECUELI: Zašto, kako, ko? (FOTO)

Povezano

Sve vesti