mondo.rs,Tanjug

Velika Hoča: Vraćena srpska zastava na spomenik

Autor:

Na spomenik kidnapovanih i ubijenih Srba u Velikoj Hoči vraćen je jarbol sa srpskom zastavom, gde su pre dva dana srušeni i krst i jarbol, prenosi Tv Most iz Zvečana.

1
A- A A+
velika hoča Foto: Tanjug/ TV MOST/ bk


U Velikoj Hoči na spomeniku kidnapovanim i ubijenim Srbima iz opštine Orahovac, na Kosovu i Metohiji, pre dva dana oboren je i razbijen krst.

Sa istog mesta tada je uklonjen i jarbol sa zastavom Republike Srbije.

INCIDENT: Srušen jarbol Srbije u Velikoj Hoči

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić okarakterisao je tada ovaj čin kao "bezuman napad".

"Rušenje krsta je znak ?iroko rasprostranjene netrpeljivosti na Kosovu i Metohiji prema hrišćanskim simbolima. Ekstremisti su u Velikoj Hoči kod Orahovca sinoć počinili još jedan bezuman napad na mesto sećanja na Srbe tok kraja koji su mučki ubijeni tokom oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji. Vandali su polomili krst sa spomen-obeležja i oborili jarbol sa zastavom Srbije, i ovo je treći put da se bez ikakvog epiloga događa napad na taj spomenik", naveo je Đurić.

On je u petak ocenio da je mali broj preostalih Srba u orahovačkoj opštini, koji danas u Velikoj Hoči i Orahovcu žive pod stravičnim pritiskom i izloženi su čestim pretnjama i provokacijama, simbol stradanja i obespravlenosti srpskog naroda i živi dokaz da su sve priče o multietničkom društvu na Kosovu i Metohiji samo fraza, a da je istina o prirodi međuetničkih odnosa zapravo sasvim drugačija.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.