Manji računi za ljubičastu zonu, tuže Bastaća

Autor:

JKP "Parking servis" obavestio građane koji žive i imaju zakupljenu pretplatnu kartu za parkiranje u ljubičastoj zoni da će im za mesec april račun biti umanjen za jedan dan, jer 11. marta nisu mogli da koriste svoja parking mesta.

9
A- A A+
parking, zona, parkiranje, Foto: Mondo/Goran Sivački


Ova odluka gradskog preduzeća doneta je pošto su nezadovoljni zbog uvođenja nove, ljubičaste zone za parkiranje automobila u strogom centru Beograda, predstavnici opštine Stari grad, predvođeni predsednikom Markom Bastaćem, tokom vikenda iz protesta skinuli sve table koje označavaju tu zonu parkiranja.

JKP "Parkin servis" u saopštenju piše:

"Dana, 11. marta 2019. godine, više huligana predvođenih predsednikom gradske opštine Stari grad uništilo je table sa oznakom za parkiranje u ljubičastoj zoni. Kako građani nisu mogli da vide znak da je u pitanju parking zona, većina stanara koji žive u toj zoni nije mogla da parkira svoja vozila, jer su njihova parking mesta bila zauzeta od strane vozila sa strane koja nisu ni plaćala parking. U haosu koji je napravio predsednik gradske opštine Stari Grad Bastać najveće žrtve su bili stanari ove zone".

Zato je "Parking servis", dodaju iz tog preduzeća, odlučio da se, za 408 korisnika, račun za pretplatnu kartu za mesec april umanji za jedan dan kako bi im nadoknadili štetu koju su pretrpeli.

JKP "Parking servis" pridružiće se krivičnom gonjenju Bastaća zbog uništavanja tabli koje je juče pokrenuo Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda.

"Već danas ćemo ispostaviti zahtev za naknadu štete koju je grad imao zbog uništavanja tabli. Tu štetu Bastać i njegovi huligani platiće u redovnom postupku pred sudom", navodi se u saopštenju.

PROTEST: Skinuli SVE table za ljubičastu zonu

Povezano

Sve vesti