"Prinudna uprava" u Geodetskom zavodu

Ministarstvo građevinarstva uvelo je "upravni nadzor" nad radom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

5
A- A A+
zorana mihajlović, vukosavljević Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U saopštenju Ministarstva se navodi da će radna grupa utvrditi broj nezavršenih i završenih predmeta u prvostepenom i drugostepenom postupku tokom 2018, broj predmeta otvorenih po pritužbama na rad RGZ-a, broj sistematizovanih i popunjenih radnih mesta po svim vrstama ugovora i analizirati interne procedure i akta katastra.

Štrajk geodeta paralisao tržište nekretnina

"Na osnovu prikupljenih činjenica, radna grupa će potpredsednici Vlade (i ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović) dostaviti izveštaj sa predlogom mera čije je donošenje u nadležnosti Vlade Srbije", navodi se usaopštenju.

Štrajkački odbor sindikata "Nezavisnost" RGZ i Jedinstvena organizacija sindikata RGZ započeli su štrajk 6. decembara 2018, sa zahtevom da se povećaju plate.

Štrajk je okončan 21. januara kada je sa Ministarstvom za rad dogovoreno da se u narednih godinu dana isplate ukinuti dodaci i primanja po osnovu posebnih zvanja katastarskih službenika zbog čega su plate u 2018. godini smanjene 35 odsto.

Šveđani nam "dovode" mir i investitore

Sindikati RGZ stupili su 27. februara ponovo u štrajk u svim organizacionim jedinicama u Srbiji jer zavod nije izvršio "korekciju" umanjenih januarskih primanja zaposlenih.

Povezano

Sve vesti