Zbog pada prodaje, rezovi u Audiju

Autor:

Poznati proizvođač luksuznih automobila za sada nema u planu da otpušta radnike

1
A- A A+
audi e-tron Foto: promo/Audi AG

Audi je objavio da ukida stalnu noćnu smenu u fabrici u Ingolštatu, sve se nalazi i sedište ovog proizvođača luksuznih automobila. Ova novost je posledica pada prodaje, koje je usledilo nakon skandala s falsifikovanjem podataka o emisiji štetnih gasova iz vozila sa dizel motorima, zbog čega je i Audijev bivši direktor uhapšen.

Pored ovoga, nagli pad prodaje od čak 12 odsto prethodne godine u odnosu na 2017, zabeležen je i zbog uvođenja strožih testova emisija štetnih gasova, odnosno WLTP-a.

"Smanjena proizvodnja u fabrici u Ingolštatu se može postići bez stalne noćne smene i da se tako obezbedi puno ekonomičniji rad u smenama", saopštili su iz Audija, prenosi portal Seebiz.eu

Trenutno se noću sastavljaju modeli A4 i A5.

"Radnici iz stalne noćne smene su hitno potrebni za postojeće izazove u projektima vezanim za nova vozila, kao što su novi modeli Audi A3 limuzine i Audi A3 Sportbacka", kaže se u saopštenju.

Ukidanje noćne smene će obuhvatiti oko 450 radnika na montažnoj traci i deo njih na drugim područjima proizvodnje, ali iz kompanije su jasno naglasili da neće biti otpuštanja.

Operativna dobit Audija je pala čak 24 odsto, na 3,53 milijarde evra.

Prošle nedelje Folksvagen grupa, čiji je Audi deo, najavila je značajna otpuštanja, kao i preusmeravanje fokusa na hibridna i električna vozila. Uz to, u maju će biti poznato i gde će graditi novi pogon u istočnoj Evropi, a jedan od kandidata je i Srbija.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

%MCEPASTEBIN%

Povezano

Sve vesti