MONDO/Agencije

Vučićeva bitka za Folksvagen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otpočeo je možda i odlučujuću bitku za dovođenje Folksvagena u Srbiju, pišu beogradska štampa.

125
A- A A+

vučić,folksvagen Foto: Tanjug/Služba predsednika Srbije za medije

  Vučić se juče u Hanoveru sastao sa Štefanom Vajlom, predsednikom vlade Donje Saske, savezne države koja sa 21 odsto učestvuje u vlasništvu najvećeg proizvođača automobila na svetu.

"Večernje novosti" pišu da je Vučić juče imao sastanak i sa predstavnicima Folksvagena u njihovom sedištu u Volfsburgu, koje je, kako prenose, "molio da dođu u Srbiju, navodeći prednosti poslovanja i dobre osnove za plasman vozila na brojna tržišta sveta".

U igri 300.000 automobila godišnje

DW je pisao da mediji u Bugarskoj navode da bi fabrika trebalo da počne sa radom 2023. godine, a proizvodila bi 300.000 automobila godišnje - pet modela Folksvagena, Škode i Seata.

Vučić je, navodi beogradski dnevnik, predstavio investicione potencijale, uz naglasak da je Srbija poslednjih nekoliko godina uložila ozbiljan rad u poboljšanje investicione klime.

Da je delegacija Srbije, predvođena Vučićem započela pregovore sa Folksvagenom tvrdi i tabloid Srpski telegraf, koji piše da će se u Srbiji proizvoditi više automobila ove kompanije.

Vlasnik kompanije Auto Čačak, koja zastupa češku Škodu (Folksvagen grupa) na našem tržištu, Milenko Kostić izjavio je juče da postoji verovatnoća da se u Srbiju preseli Folksvagenova fabrika iz Ukrajine.

Kostić je istakao da su važni ljudi iz Folksvagenovog i Škodinog menadžmenta s njim ostvarili kontakt, kako bi im dao ocene poslovnog ambijenta u Srbiji.

Novosti: "Folksvagen" se seli iz Ukrajine u Srbiju?

Nemački medijski servis Dojče vele (DW) je početkom meseca pisao da bi Upravni odbor tog automobilskog giganta navodno uskoro trebalo da donese odluku o izgradnji nove fabrike u kojoj bi istovremeno trebalo da se proizvodi više različitih modela i da u auto-koncernu to zovu "Mehrmarkenfabrik".

DOLAZI FOLKSVAGEN: Ko daje više - Srbi ili Bugari?

Navodi se da su o svemu tome šturo pisali i nemački mediji, pominjući samo da je reč o "istočnoj Evropi".

Prema informacijama bugarskih medija, prvobitno su, navodno, u igri bile Bugarska, Rumunija, Srbija, Turska, a možda i Makedonija, ali tvrde da je u ovom trenutku favorit Bugarska.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.