mondo.ba

Zatrpani rudari u rudniku kod Srebrenice nisu preživeli

Autor:

U rudniku boksita kod Srebrenice danas se dogodila nesreća kada je odron zatrpao dvojicu rudara. Spasilačke službe su uveče izvukle tela nesrećnih radnika.

10
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

''Danas oko 12.20 policijskoj stanici u Srebrenici je prijavljeno da je došlo do odrona u rudniku boksita na području opštine Srebrenice prilikom čega su dva rudara zatrpana. Radi se na otkopavanju, a o svemu je obavešten dežurni tužilac u Okružnom tužilaštvu Bijeljina i republički rudarski inspektor'', potvrđeno je za MONDO u PU Zvornik.

Nažalost, uveče je stigla crna vest. Pronađena su tela dvojice rudara, i prevežena u Dom zdravlja Milići radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, potvrdio je Srni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Poginuli su rudari Branimir Ostojić (30) iz Zvornika i Slaviša Žugić (44) iz Milića.

MONDO u rudniku: "'Crno zlato' je njihov život"

Iz podzemnog kopa rudnika boksita u Srebrenici večeras su izvučena tela dvojice rudara, koji su poginuli danas kada se na njih, prema prvim procenama, obrušilo više od 50 kubnih metara zemlje, objavio je portal Srpska info.

Kako agencija Beta saznaje, još se tačno ne zna šta se dešava u rudniku, te da li su evakuisani ostali rudari, njih desetak, koji su u vreme nesreće bili u rudniku.

Prema rečima očevidaca, mesto nesreće je blokirano i nije moguće prići.

Rudnik o kojem je reč proteže se na teritoriji Srebrenice i Milića, a nesreća se dogodila na teritoriji opštine Srebrenica.

Povezano

Sve vesti