Tanjug

Skup studenata koji osuđuju upad u RTS

Autor:

Studenti više fakulteta u Beogradu okupili su se danas ispred zgrade RTS-a gde su osudili nasilje i upad u tu zgradu tokom protesta prošlog vikenda.

19
A- A A+
rts protest opozicija Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Oni su. prenosi Tanjug, ukazali da postoje i drugi mladi koji nisu politički aktivisti, a koji takođe imaju pravo na prostor u programima javnog servisa u kojima bi govorili o problemima i očekivanjima svoje generacije.

Na skupu "Hoćemo i mi naše vreme na RTS-u", koji je počeo minutom ćutanja za sve stradale tokom bombardovanja 1999. godine, naveli su da bi na javnom servisu, ako bi dobili priliku, ukazali na probleme mladih u Srbiji.

Nikola Vlajnić koji studira informatiku kaže da nisu došli ispred RTS-a da bi se tukli sa policijom i razbijali stakla.

"Ne želimo da budemo kao Boško Obradović, Dragan Đilas i njihovi sledbenici i ulazimo u RTS sa motornim testerama. Mi smo se okupili kako bi promovisali mlade i trazili da i oni imaju svoje vreme na javnom servisu", rekao je on.

Dodao je da bi na toj televiziji pričao o razvoju IT sektora u Srbiji i šansama koje imaju mladi koji se bave novim tehnologijama.

Student Učiteljskog fakulteta Dušanka Andrejević je istakla da studenti ne trpe nasilje i upade u javni servis "sa kojekavim alatom" i dodala da se školovala da deci pruži vaspitanje i obrazovanje, ljubav, pažnju i razumevanje.

Pogledajte snimak upada u RTS! (VIDEO)

Ona bi na RTS-u ukazivala na to kako da deca odrastu u poštene i savesne građane, a ne nasilnike, dok bi njen kolega sa Visoke elektrotehničke škole Nikola Vasiljević govorio o preduzetništvu, odnosno svojoj farmi japanskih prepelica koju je otvorio pre četiri godine.

Student poslovne ekonomije Sandra Lazarević je poručila da nasilje nije dobro i da bi naši preci bili postiđeni kada bi videli šta rade današnji naraštaji i kako uništavaju Beograd.

"Beograd nikada nije bio grad koji je dozvoljavao da se vandalizam dešava na ulicama. Kako sejemo, tako ćemo sutra i da žanjemo. Ljudi kao što su Đilas i njegova ekipa odlučili su da poseju mržnju i netrpeljivost među ljudima, a mi to ne želimo da tolerišemo", rekla je ona.

Student Pravnog fakulteta Ognjen Kočović, koji studira i Rudarsko-geološki fakultet, smatra da je sramno da neko uđe u zgradu javnog servisa "vitlajući" motornom testerom, a da dva nakon toga dobije medijski prostor na istom.

"Mi, kao budućnost ove države, susrećemo se sa ogromnim problemom odliva mogzova", ukazao je on i istakao da nije član i ne podržava niijednu političku stranku, ali da "nasilje nikada nije rešenje".

"Niko od nas ne želi da se ponovi 5. oktobar. Ne želimo da ovu zgradu vidimo u plamenu i da se dešavaju svakodnevna ubistva", rekao je on i, ilustujući svoje stavove, pocepao papir na kojem je bila nacrtana motorna testera.

Povezano

Sve vesti